Πώς να γράψετε μια κριτική βιβλίου

Τα περιεχόμενα του βιβλίου αναθεώρηση μπορεί να ποικίλλει ευρέως ανάλογα με το κοινό, το είδος και τον τόπο της δημοσίευσης της επανεξέτασης. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βασικά στοιχεία που ισχύουν για τις περισσότερες κριτικές των κρίσιμων βιβλίων.

4 κύριες σκέψεις

Με βάση τη στοχευμένη δημοσίευση, ίσως χρειαστεί να τροποποιήσετε ή να προσθέσετε τα βασικά. Ωστόσο, αυτές οι τέσσερις βάσεις θα πρέπει να παρέχει ένα καλό σημείο εκκίνησης για τον συγγραφέα που θέλει να μπει σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περιοχή κριτική.

 • Γενικές πληροφορίες. Όλες οι κριτικές βιβλίων πρέπει να περιέχουν κάποιες βασικές πληροφορίες για το κοινό. Αυτό περιλαμβάνει τον τίτλο, Συγγραφέας, είδος, δομή οικόπεδο και τον εκδότη. Θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει τον αριθμό των σελίδων, τιμή καταλόγου, ISBN κώδικα και άλλα παρόμοια minutiae.
 • Εκτεταμένη πλοκή ή περίληψη του περιεχομένου. Αυτό ποικίλλει ανάλογα με τη δημοσίευση ή το σημείο πώλησης: μερικοί θέλουν περισσότερο, άλλοι θέλουν λιγότερο. Μερικοί μπορεί να ζητήσουν ότι η περίληψη είναι απλή χωρίς οποιαδήποτε συνυφασμένη προσωπική προβληματισμό ή ανάλυση? άλλοι μπορεί να θέλουν να πάτε μπρος-πίσω μεταξύ των δύο. Σε γενικές γραμμές, μια αναθεώρηση του βιβλίου θα πρέπει να αποκαλύψει το κεντρικό πρόβλημα, αλλά όχι η λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα. Που σημαίνει, Μην προδώσεις το τέλος. Η περίληψη του nonfiction θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αρχή του βιβλίου, πώς αυτή η προϋπόθεση παρουσιάζεται και υποστηρίζεται, και τι προσθέτει ο συγγραφέας στο θέμα.
 • Προσωπικές αντιδράσεις ή / και ανάλυση. Η κριτική σας θα πρέπει να περιγράψει λεπτομερώς πώς η ιστορία ή το βιβλίο σας επηρέασε. Αυτό είναι όπου μπορείτε να εξερευνήσετε την προσωπική συνδέσεις, η προηγούμενη εμπειρία με το συγγραφέα ή το θέμα, και ίσως επίσης να μιλήσουμε για προ-υπάρχουσες αντιλήψεις ή αντιλήψεις που μπορεί να έχουν οδηγήσει στην επανεξέταση μαζί σου. Την ίδια στιγμή, αυτή η συζήτηση μερικές φορές συνδέεται με τη διαδικασία αναλύοντας τις προθέσεις, τα κίνητρα και τα αποτελέσματα του συγγραφέα, μαζί με τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της.
 • Σύσταση. Πολλές κριτικές των βιβλίων τελειώνουν με τη σύσταση του συγγραφέα. Σε αυτό το σημείο, πρέπει να δηλώσετε τα προσωπικά σας γνώμη για το βιβλίο και συντάσσει τη σύστασή σας (ή το μη-σύσταση, ανάλογα με την περίπτωση). Αυτό είναι το μέρος για να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με τη συνολική αξία και την ποιότητα του κειμένου .

Βασικές ερωτήσεις προς υποβολή

Παρακάτω είναι μερικά σημεία για να προβληματιστούν καθώς διαβάζετε το βιβλίο.

 • Ποιο είναι το πεδίο ή το γενικό είδος; Το βιβλίο ταιριάζει σε αυτό το είδος;
 • Από ποια άποψη είναι γραμμένο το βιβλίο;
 • Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη του συγγραφέα;
 • Μπορείτε να ακολουθήσετε τη διατριβή του συγγραφέα ή το κοινό νήμα;
 • Ποιο είναι το στυλ του συγγραφέα; Επίσημο; Ανεπίσημα; Κατάλληλο για το κοινό που προορίζεται;
 • Είναι οι έννοιες σαφώς καθορισμένες; Είναι η γλώσσα σαφής και πειστική; Είναι οι ιδέες καλά ανεπτυγμένες; Ποιες περιοχές καλύπτονται και ποιες περιοχές δεν καλύπτονται; Πόσο ακριβείς είναι οι πληροφορίες;
 • Είναι πειστικό το τελικό κεφάλαιο (ή περίληψη) του συγγραφέα;
 • Κατά περίπτωση, κρατήστε σημειώσεις σχετικά με τη μορφή του βιβλίου, όπως τη διάταξη, τη δέσμευση, κ. λπ. Αν υπάρχουν χάρτες ή εικόνες, είναι χρήσιμες;
 • Πώς συγκρίνεται αυτό το βιβλίο με άλλα βιβλία αυτού του συγγραφέα;

Μια πολύ σημαντική συμβουλή, για τον αρχάριο ή ειδικός κριτής του βιβλίου, είναι πάντα να κρατάτε σημειώσεις κατά την ανάγνωση του βιβλίου. Ίσως να θέλετε να συμπεριλάβετε αποσπάσματα βιβλίων στην αξιολόγησή σας. Και, φυσικά, όπως κάθε καλός συγγραφέας ξέρει, επίθεση στον αναγνώστη με την εναρκτήρια φράση, η οποία θα δώσει τον τόνο της επανεξέτασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here